SWOT en slotevaluatie

Swot analyse Slack

Strenghts Weaknesses Opportunities Threats
Interactie Extra features zijn gelimiteerd, daarvoor moet je betalen Heel innovatief communicatieplatform Google kan zelf een soortgelijk platform oprichten waardoor integratie in Slack niet meer nodig is
Basispakket gratis Notifications blijven soms aanstaan, terwijl je het wel gelezen hebt Kan voor bedrijven betere merkherkenning opleveren Google Drive en Google Doc zijn ook bedoelt om documenten te delen
Live chats Kalender is nog niet optimaal ontwikkeld Kan het e-mailverkeer verminderen en zo ook de irritatie bij mensen Mensen zijn geneigd om platformen te gebruiken die ze gewend zijn waardoor Slack als ‘overbodig’ gezien kan worden
Herinneringen over zaken die je niet mag vergeten Soms kunnen de discussies voor tijdsverlies zorgen i.p.v. dat er echt voortgang wordt gemaakt
Documenten delen Werkt alleen als iedereen deelneemt
Integratie social media
Eigen private groups aanmaken
Makkelijk alles terugvinden omdat je gewoon kunt terugscrollen, ster geven aan belangrijke berichten en de zoekfunctie
Slack bot
Makkelijk in gebruik

Vergelijking andere tool: Basecamp

Slack en Basecamp hebben vergelijkbare features, het grote verschil zit hem in de focus van beide tools: met Slack kan gecommuniceerd worden via messages. Bij Basecamp ligt de focus dan weer meer op projecten.

In Basecamp kun je makkelijk switchen van projecten. Ook kun je nakijken wie als laatst de files heeft geüpdate en ook commentaar en notificaties bekijken (hoewel hier dus niet de focus op ligt). Bij Slack kun je direct een conversatie voeren tussen twee of meerdere personen. Visueel argumenteren sommigen dat Basecamp mooier is dan Slack. Bij Slack kun je wel zoveel kanalen maken als je wil. Je kunt zelfs privékanalen maken, waarbij je bv. de helft betrekt van het vorige werk. Die andere helft kan niet meer zien wat je bespreekt met de nieuwe groep. Bij Basecamp krijg je een uitnodiging, wat een beetje het systeem van Google Docs inhoudt.

Door de snelle communicatie in Slack, kunnen documenten snel verloren gaan. Dit is dan wel weer optimaal bij Basecamp.

 Deze tools werken dus complementair. Informatie van Basecamp kan makkelijk geïntegreerd worden in Slack. Op deze manier kun je multidisciplinair werken en kunnen gegevens makkelijker bijgehouden worden.

Het grootste verschil dat we zelf ondervonden, was dat Basecamp betalend was na een bepaalde periode. Slack bleef gratis voor het gebruik van de basis. Om deze reden hebben we dus ook gekozen om te werken met Slack (en soms ook via Facebook).

Bronnen:

Technology advise, geraadpleegd op 1/01/2018:

http://technologyadvice.com/blog/information-technology/basecamp-vs-slack/

Slack, geraadpleegd op 1/01/2018:

https://slack.com/

Pro’s en con’s van Slack, geraadpleegd op 1/01/2018:

http://captureapps.com/pros-cons-slack/

Basecamp, geraadpleegd op 1/01/2018:

http://www.garmin.com/nl-BE/shop/downloads/basecamp

Nog wat tips nodig en heb je 5 minuten? IDEAAL

Slotevaluatie

Persoonlijk vond ik dat we een zware workload hadden voor een vak van drie studiepunten. We hadden heel wat taken en zelfs in de examenperiode moesten we nog een SWOT-analyse maken van de tool die we gebruikt hebben (Slack). De lessen zelf waren interessant, maar ik had graag ook lessen gehad over SEO en Google Analytics. Dit is in het bedrijfsleven zeer belangrijk en was ook een meerwaarde geweest voor mijn CV en die van mijn klasgenoten. Ik heb hier een basiskennis in, maar het was handig geweest als ik die wat kon uitbereiden. Ik was heel blij met de commentaar die we voor ons concept kregen van Sarah, dit bevestigde dat we toch een leuk concept hadden.

Ik heb geleerd om te structureren door de lessen en de opdrachten. Een goede webtekst moet snel scanbaar zijn en opsommingen zijn beter dan een hele brok tekst. Wat ik ook goed vond was de klassfeer. Er hing een iets lossere sfeer als normaal en dit vond ik veel fijner.

Een tip voor volgend jaar kan eventueel zijn om een gastspreker uit te nodigen voor bepaalde thema’s als SEO, Google Analytics, enzv. Dit creëert toch een soort van dynamiek en heeft een meerwaarde in het bedrijfsleven.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: